Deze site gebruikt cookies. Indien u verder door de site navigeert, stemt u in met ons gebruik van cookies. Meer info vindt u hier

De stranden van Bali, Indonesië

 
Stranden van Bali

Stranden van Bali

Ontdek de prachtige stranden van BALI

Bali is een vulkanisch eiland, en heeft daarom verschillende zwarte zandstranden, voornamelijk gelegen aan de oost- en noordwestkust. Witte zandstranden vindt men bij Bukit Peninsula, Sanur, Nusa Lembongan en enkele plaatsen in Oost-Bali, zoals Padangbai en Candi Dasa.

Stranden zuid Bali

Kuta Beach

Een enorm breed strand, waar je heel goed het gevoel van de Bali ‘vibe’ kunt op doen. Druk met toeristen, kooplui en locals. Eten en drinken is hier in overvloed verkrijgbaar. Aan de straatkant staan er bomen waar je heerlijk in de schaduw kunt vertoeven. Kuta beach is voor surfers het ideale strand om te leren surfen. Voor degene die op zoek zijn naar stilte en rust is dit echter geen goed strand.

Surf Beach Kuta
Breed strand in Kuta

Kuta Halfway

Gelegen iets ten noorden van Kuta Beach. Minder druk, minder schaduw en minder service. Goed voor meer stilte en rust zonder ver te hoeven lopen.

Blue Ocean Beach

Aan het einde van Jl. Double Six vind men Blue Ocean Beach, ongeveer 15 minuten van Kuta. In de namiddag is het hier erg druk. Veel cafe’s en restaurants waar je lekker kunt eten. Restaurant Zanzibar is een aanrader, voor een drankje is Blue Ocean een hele gezellige bar. Dit strand staat bekend om de vele balspellen die hier gespeeld worden.

Blue Ocean Beach Seminyak Bali

Pantai Gado Gado

Aan het einde van Jl. Dhyana Pura ligt het restaurant Gado Gado. Een sfeervolle plek met een aan het strand gelegen patio, waar men heerlijk romantisch kan dineren. Voor goedkopere opties kan men ook op Jl. Dhyana Pura in een van de vele warungs lekker Indonesisch eten. Wanneer men een klein stukje naar het noorden loopt, komt men bij Ku De Ta Restaurant, gelegen aan het einde van Jl. Oberoi. Ku De Ta is een hippe plek, waar veel mensen aan het einde van de dag komen om van sunset te genieten. Pantai Gado Gado is populair onder de locals en expats om lekker met de familie te wandelen en te spelen.

Pantai Gado Gado Seminyak Bali

Echo Beach Canggu

Echo Beach Canggu ligt ongeveer 30 minuten ten noorden van Kuta. Het strand ligt redelijk afgelegen, weinig kooplui en een goede surfspot. Aan het strand ligt een echte ‘hotspot’ The Beach House. Hier kan men op zondagmiddag heerlijk BBQ-en. Het strand is echter geen geschikte plek om lekker te zwemmen.

Echo Beach Canggu
Echo Beach Canggu Restaurant

Pantai Seseh Canggu

Pantai Seseh bereikt men door Jl. Raya Canggu te volgen richting Canggu. Bij de grote boom op de kruising in Munggu, houd men links aan richting de kust. Het laatste stuk naar het strand is werkelijk schitterend. Een prachtige omgeving met sawah’s. Het strand is op zich niet bijzonder. Pantai Seseh is een ruig en winderig donker vulkanisch strand.

Pantai Seseh Canggu

Pantai Berawa Canggu

Pantai Berawa is een lokaal strand redelijk dichtbij Kuta. Het strand is schoon en licht bruin. Aan het begin van het strand staan bomen, maar niet de palmbomen, die men bij een paradijs verwacht. Pantai Berawa, en eigenlijk alle stranden in Canggu, is erg winderig. Souvenir verkopers staan bij de ingang van het strand, maar het strand zelf is prettig rustig. Een heerlijke plek om iets te drinken en te relaxen is Legong Keraton.

Pantai Berawa Canggu

Jimbaran Beach

Jimbaran Bay ligt ten zuiden van het vliegveld en het Four Seasons Hotel. Jimbaran Beach is een bruin zandstrand, waar de golven niet te hoog zijn en men heerlijk kan zwemmen. Jimbaran is van oorsprong een vissersdorp. Dit is ‘s avonds goed te merken. Over het hele strand zetten de restaurants hun tafels en stoelen neer, zodat men op het strand van de heerlijke verse vis kan genieten. Deze verse vis kan men zelf uit de aquariums uitzoeken en wordt vervolgens op heerlijke wijze bereid.

Jimbaran Beach - Bali - Indonesia

Sanur Beach

Sanur Beach ligt 3km ten zuidoosten van Denpasar. Het strand is gelegen in een baai, wat het een ideale plek maakt om te zwemmen en snorkelen. Sanur is een mix van het traditionele dorpsleven en toeristische plekken. De sfeer hier is in ieder geval een stuk rustiger dan in Kuta.

Sanur Beach

Semawang Beach

Semawang Beach is gelegen in het zuiden van Sanur. Afgeschermd van de golven is dit een rustige plek voor families. Aan het strand ligt het Stiff Chili Restaurant.

Semawang Beach

Bukit beaches

De Bukit is een groot kalksteen plateau. De stranden zijn licht geel tot wit. Ten oosten van de Bukit ligt het grootste strand in Nusa Dua, het grootste strand ten westen van de Bukit is Dreamland.

Bukit Beach Bali

Dreamland Beach

Dreamland Beach is gelegen bij Bukit Peninsula, ongeveer 25 minuten van Kuta. Een prima surfspot, en een klein gezellig strand. Boven aan het strand ligt Klapa restaurant en hotel, met een schitterend zwembad, van waaruit je uitkijkt over de Oceaan.

Dreamland Beach
Dreamland Beach is located at Bukit Peninsula

Nusa Dua

Een schitterende baai met witte zandstranden. De grote hoeveelheid aan dure, luxe hotels maakt deze plek erg toeristisch.

Nuas Dua Beach

Uluwatu

Uluwatu is een heerlijke plek om te relaxen, de tempel te bezichtigen en naar de surfers te kijken.

Beach bar Uluwatu
Surfing in Uluwatu

Padang Padang

De volgende stop na Uluwatu is Padang Padang. Een beroemde surfspot onder de surfers. Breng genoeg zonnebescherming mee, de enige schaduw vind men onder de bomen aan de achterkant van het strand.

Beach Padang Padang
Padang Padang Beach

Pantai Geger

Pantai Geger ligt aan de oostkant van de Bukit Peninsula. Het strand is ideaal voor families met jonge kinderen.

Beach Geger
Pantai Geger Bali

Pura Tegal wangi

Een van Bali’s ‘secret beaches’ is het witte strand bij Pura Tegalwagi. Pura Tegalwagi is zeker niet de bekendste tempel van Bali, maar het strand is werkelijk schitterend. Toeristen komen er niet omdat er genoeg andere stranden dichterbij Kuta zijn of omdat ze het gewoonweg niet kennen. Het strand is een ideale plek voor mensen die rust zoeken.

Pura Tegal wangi

Stranden in het oosten

Padangbai

Pandangbai is een klein vissersdorpje gelegen aan de zuidwestkust van Bali. Je kunt er prima snorkelen en locals bieden er ook andere wateractiviteiten als jet skis aan. Pandangbai ligt aan het einde van de hoofdweg Klungkung – Candi Dasa. Er is een hier een druk hoofdstrand en twee rustige kleinere stranden, Blue Lagoon en Pantai Kecil, dat klein strand betekent. Pantai Kecil is verreweg het beste strand van Pandangbai.

Padangbai Bali

Candi Dasa

In het verleden had Candi Dasa mooie stranden. Maar tegenwoordig zijn de meeste stranden hier weggevaagd. De locals hebben voor de kust een groot deel van het rif vernield. Hierdoor zijn grote delen van het oorspronkelijke strand weggespoeld. 

Candi Dasa Beach

Pasir Putih

Pasir Putih is een ongerept wit strand met weinig ontwikkeling. 

Pantai Pasir Putih Bali

Lipah Amed Beach

De reis van Kuta naar Amed is een schittterende. Men rijdt hier door een landschap zoals deze op veel postkaarten staan. Amed is een rustig ‘laid back’ dorpje, waar ’s avonds weinig te beleven valt. De stranden zijn rustig en staan vol traditionele vissersboten. Men kan hier perfect snorkelen en scuba diven.

Lipah Amed Beach Bali

Stranden in het noorden

Lovina Beach

Lovina is gelegen in het noorden van Bali en heeft een vulkanisch grijs strand. De sfeer is hier geheel anders in vergelijking met de stranden in het zuiden. Het is een goede plek om tot rust te komen en te chillen. ’s Ochtends vroeg kan men in traditionele Balinese bootjes de zee op gaan om dolfijnen te zien zwemmen. 

Lovina Beach Bali
Swimming with dolphins - Bali - Indonesia

Tejakula

Tejakula ligt in het noordoosten van Bali en is een van de meest rustige streken van Bali. Het zwarte strand ligt in het algemeen dicht op de straat, het water is helder en er is weinig bedrijvigheid. De dichtstbijzijnde grote plaats is de oude hoofdstad van Bali, Singaraja, ongeveer een uur rijden van Tejakula.

Tejakula Beach Bali
Pool Villas bv
Pool Villas bv
Jacob van Lenneplaan 36
3743AR, Baarn
The Netherlands
Tel: +31 (0)35 3038120
www.poolvillasbali.com
Social Media
Mis nooit onze aanbiedingen
Online Booking System Powered by i-rent.net